Nieuwe mogelijkheden voor je app

We hebben weer een aantal mooie nieuwe functies toegevoegd aan de Rappidly app editor. De previewer app voor Android is ook vernieuwd en iOs wordt binnenkort gekeurd door Apple. De nieuwe functies in het kort:

  • Menu kleuren aanpasbaar
  • Formulieren in je app plaatsen
  • Knoppen toevoegen aan je app
  • Links naar websites of app-pagina’s plaatsen
  • Pagina’s uitsluiten van het menu

Lees snel verder…

Menu kleuren aanpasbaar

Ook de kleuren van het pagina-menu aan de linkerkant van je app zijn nu aanpasbaar gemaakt. Zo kun je ook het menu naar eigen smaak vormgeven.

Klik op de onderstaande screenshots voor een grotere versie.

Menu kleuren aanpasbaar

Menu kleuren aangepast

Formulieren in je app

Dit kon eigenlijk al, maar was nog niet voor iedereen duidelijk. We hebben gekozen voor de optie externe websites toe te staan binnen apps (zie pagina instellingen). Hiermee kun je een extern formulier inladen op een pagina in je app, bijvoorbeeld van Google Forms of JotForm. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke formulier provider je gebruikt en je de data van het formulier ook buiten Rappidly kan opslaan en verwerken.

Formulier in je app

Formulier in je app resultaat

Knoppen toevoegen

Simpele knoppen toevoegen met links naar websites, downloads of een andere pagina van je app. Ook de kleuren zijn aanpasbaar gemaakt voor de volledigheid!

Kleuren van knoppen aanpassen

Knop toevoegen in je app

Knop instellingen bewerken

Pagina’s in menu verbergen

Regelmatig worden pagina’s toegevoegd die wel belangrijk zijn, maar niet zo belangrijk dat ze prominent in het menu getoond te hoeven worden. Nu kun je per pagina aangeven of deze in het menu getoond moet worden of niet.

Pagina verbergen in het menu

Pagina verborgen in het menu

Linken naar andere app-pagina’s

Omdat pagina’s vanaf nu niet altijd meer in het menu getoond worden, is het natuurlijk van belang dat je wél kunt verwijzen naar deze pagina’s. Dat doe je op de onderstaande manier! Deze methode is toepasbaar op teksten, knoppen en afbeeldingen.

Linken naar andere pagina's in je app

Linken naar andere pagina's in je app (2)

Linken naar andere pagina's in je app (3)